Imi zicea cineva zilele trecute. „Ma, eu nu!” i-am raspuns, si de aici o intreaga discutie.
Bine, acum fiecare cerne totul prin propria-i sita, nimeni dar absolut nimeni nu trebuie fortat sa-ti urmeze convingerile de viata.
Fiecare om are un trecut propriu din care noi n-am facut parte, o viziune proprie asupra lumii si a ceea ce-l inconjoara.

Eu spre exemplu nu am problema cu babele, nu am o problema cu adolescentii, cu tiganii, cu negrii, cu rasele in general, nu am o problema cu homosexualii sau lesbienele, nu am o problema cu religiile si adeptii lor, nu am o problema cu societatile si culturile nici macar cu limbile vorbite de fiecare in parte, nu …nu am o problema cu clasele sociale sau politice, cu atat mai putin cu functiile.

Am in schimb un cumul de probleme cu prostia, cu hotia, cu nesimtirea prostului ce se considera destept, cu avaritatea, cu lipsa empatiei, cu acei oameni care emana aer toxic in jurul lor. Am multiple probleme cu fixistii, arivistii, manipulatorii si instigatorii, cu Gica Contra si mama lui Bula.
Am o mare problema ca nu-i pot baga pe toti in organu ma-sii lor, sa folosesc o lampa de sudura si dupa, zidit bca.
Discutia respectiva mi-a adus aminte de o „doamna” care rupe pragurile bisericilor in doua, pupa tot ce prinde de la intrarea si pana la iesirea din lacasurile de cult, nu rateaza nicio slujba de duminica, e miruita, stropita si tamaiata cat pentru 10 vieti viitoare.
Stiti ce povestea ea iubitoarea de dumnezeu la un moment dat? Cum baiatul unei prietene a fost ruinat de sotie.
Aaaa….nu, penala de sotie nu a fugit cu banii si averile victimizatului in cauza, nu… pe biata,sarmana femeie a lovit-o o boala incurabila, iar sotul care mai mult ca sigur nu pupa icoane, a crezut el ca e bine sa lupte si sa dea tot pentru o viata, viata sotiei lui, si uite asa s-a ruinat din cauza ei.
Ce voiam sa va mai zic…nici mie nu-mi plac babele de genu’.